DPC Racketeers

← Terug naar overzicht

Alweer een DPC-toernooi achter de rug! Nog maar twee te gaan… Op zaterdag 24 april was in Emmen het toernooi van de Racketeers. Er verschenen weer een aantal Meppeler Meppers op de banen van sporthal Bargeres. Foto’s

Sanne Tijben, Ruben Koldeweij, Jorrit Pols, Amber Gaal, Adira v. Hien, Gijs v.d. Linde, Laura Nijhuis en onze “twijfel-Meppeler” Jelmer Kuiper stonden binnen te meppen terwijl buiten het zonnetje aan de hemel stond te stralen!

Jelmer kwam uit in U18. Hij was vandaag eerste geplaatst! Hij kwam zijn poule dan ook vrij eenvoudig door. Dat bracht hem dus in de finalepoule. Daar verloor hij helaas beide wedstrijden. Het bracht hem tóch op een mooie derde plek.

In het dubbelspel kwam hij uit met Larissa (Smash), die nu gelukkig weer hersteld was van haar bronchitis. Het duo speelde goed. Zó goed dat de finale werd bereikt! Daarin moesten zij hun meerderen erkennen in Samra en Rolf. Maar op deze tweede plaats kunnen zij trots zijn. Gefeliciteerd, allebei!

Jelmer had nog maar een paar puntjes nodig om te promoveren, en die zijn nu binnen. Hij mag nu niet meer in het DPC-circuit mee doen, maar gaat nu door naar de seniorentoernooien. Gefeliciteerd!

Ook Sanne speelde haar partijen in U18. Helaas gingen beide poulewedstrijden verloren… Volgende keer weer beter, joh!

Sanne speelde in de mix met Frank van de BC Nijeveen. Het duo struikelde in de kwartfinale over Ilse en Julian. Maar cadeau kregen deze twee de winst niet! Het was een reuze spannende partij die met de cijfers 20-22, 21-18 en 18-21 dus nèt werd verloren. Hartstikke jammer, maar heel goed gespeeld!!

Ruben stond in U15 op de baan. Hij wist één van de drie poulewedstrijden te winnen. Helaas niet genoeg om verder te komen in het toernooi…

Het dubbelspel ging met vaste maat Jorrit. Er was maar één poule (van 4 koppels) in het jongens enkel U15. Jorrit en Ruben moesten dus 3 wedstrijden spelen. Twee daarvan werden gewonnen, en dat betekende dus een mooie tweede plaats! Van harte gefeliciteerd jongens!!

Jorrit (U15) was vandaag derde geplaatst! Hij won al zijn poulewedstrijden en werd dus overtuigend poulewinnaar. Hij kon dus op voor de halve finale! Deze verloor hij helaas van Pim. Maar echt goed geknokt voor ieder punt, Jorrit. Klasse!

Amber stond ook in U15. Zij wist één van de drie poulewedstrijden te winnen. Niet genoeg om verder te komen helaas…

Met vast maatje Adira werd gedubbeld. Ook zij stonden in de ene poule die het meisjes dubbel U15 kende. Hierin stonden 5 koppels. Amber en Adira wisten één van de vier partijen winnend af te sluiten. Volgende keer meer succes meiden!

In U13 stond Gijs. Hij wist één van de drie poulewedstrijden te winnen. Een andere ging nog wel in 3 sets, maar werd dus jammer genoeg toch verloren.

In de mix verscheen hij met teamgenootje Laura. Het koppel had vandaag niet de beste dag; beide poulewedstrijden werden verloren…

Laura stond dus ook in U13. Zij was vandaag eerste geplaatst. Ze werd vrij eenvoudig poulewinnares en mocht zich dus aan de start van de halve finale melden. Deze was pittig en moest in 3 sets beslist worden. Maar de finale werd bereikt. Deze ging tegen Roos, die echt een maatje te groot was voor Laura. Een tweede plek is dus hartstikke mooi. Gefeliciteerd!

Laura heeft vandaag opnieuw punten verdiend en is daarmee nu gepromoveerd naar U15. Klasse, meid!

Donderdag-trainer Janine was een groot deel van de dag aanwezig om zo veel mogelijk spelers te coachen. Soms stonden er een aantal spelers tegelijk op de baan en viel het niet mee! Haar aanwezigheid werd enorm op prijs gesteld. Janine, bedankt!

Het volgende DPC-toernooi is op 1 mei, in Gorredijk (georganiseerd door de RTC).

Groetjes, Lisette.