DPC Jeugdbadmintontoernooi weer vol

← Terug naar overzicht

Met maar liefst 103 deelnemers is het toernooi heel goed bezet. Zaterdag 14 februari is sporthal Koedijkslanden weer het toneel van jeugdspelers uit Noord Nederland die met elkaar de degens kruisen op het badmintonveld.
Hofleveranciers zijn Nijeveen en natuurlijk de Meppeler Meppers zelf met respectievelijk 23 en 14 deelnemers. Verder komen de deelnemers van verenigingen uit Groningen, Friesland, Drenthe Overijssel en Flevoland.

Het DPC circuit staat garant voor badminton op hoog niveau. Veel spelers doen mee aan de badmintoncompetitie van Badminton Nederland – Regio Noord. Ook voor niet-badmintonners een mooie gelegenheid om met de sport in aanraking te komen, kom gerust kijken. Er wordt gespeeld in verschillende leeftijdsklassen, zowel singlepartijen als dubbel- en mixpartijen. Vanaf ongeveer drie uur worden de eerste finalepartijen gespeeld.

De deelname aan het Meppeler toernooi lijkt tegen de trend in te gaan dat de DPC toernooien in Noord Nederland de laatste jaren steeds minder deelnemers hebben. Er is dan ook veel aandacht geschonken aan promotie. Vorig jaar was het tot het laatst onzeker of er voldoende inschrijvingen waren. In de laatste week kwamen er gelukkig zoveel inschrijvingen binnen dat het toernooi helemaal vol zat. Nu waren die inschrijvingen er al ruim op tijd. Een prettig gevoel voor de organisatie dat dit jaar is versterkt met vers bloed. Een aantal leden heeft nl aangegeven dat dit hun laatste jaar zou zijn in de toernooicommissie.

Toernooi-info

Deelnemers Meppel:

Julian Dingemanse
Ruben van Schilfgaarde
Sander Bijman
Isa Dambrink
Rutger Dambrink
Max van Dongen
Tim Huisman
Yorick Molema
Jarno van Dalen
Collin Duwel
Annika Wagner
Emma Wagner
Finn Breedveld
Andries van der Wolff

Deelnemende verenigingen:

ABC’14 (Almere) (2)
BC Drachten (9)
BC Dwingeloo (2)
BC Go! (Groningen) (10)
BC Hanze 83 (Zwolle) (1)
BC Hoogkerk (2)
BC Meppeler Meppers (14)
BC Raak’m (Grou) (2)
BC Stadskanaal (4)
BC Staphorst (5)
BC Trefzeker (Dalfsen) (2)
BV Nijeveen (24)
BV Smash (Hoogeveen) (9)
BV De Racketeers (Emmen) (2)
BC Dwingeloo BV (1)
BC Forehand (Klazienaveen) (4)
BV NOP (Emmeloord) (2)
BC Oosterwolde (1)
SV Meteoor (Veendam) (7)