DPC Jeugdtoernooi met grootse opkomst !

← Terug naar overzicht
“Het was spannend tot het laatste moment, maar het DPC jeugdtoernooi gaat door!” aldus de organisatie van de Meppeler Meppers. Zondag 16 februari barst het los in sporthal Koedijkslanden. 

De laatste paar jaren nam het aantal deelnemers flink af, een trend die ook bij de andere DPC toernooien te zien was. Ook het feit dat het toernooi dit jaar gedwongen op zondag viel, in plaats van zoals gebruikelijk op zaterdag, werkte niet mee. Badminton Nederland – Regio Noord gaf daarom voor het eerst toestemming dat ook spelers van buiten de drie Noordelijke provinciën mogen meedoen aan deze DPC toernooien. Reden voor de organisatie om veel energie te steken in het benaderen van verenigingen en spelers.

Een week voor de sluitingsdatum werd nog extra inspanning geleverd omdat er eigenlijk nog te weinig inschrijvingen waren voor een mooi toernooi. Wedstrijdleider Janine Buikema: “En het resultaat mag er zijn, de laatste dagen voor de sluiting hebben zich nog zoveel deelnemers opgegeven dat we met 102 spelers zelfs hartstikke vol zitten!”. Van de Meppers zelf doen maar liefst dertien spelers mee en uit Nijeveen zelfs drieëntwintig. De overige spelers komen uit het hele Noordelijk deel van Nederland, van Leeuwarden tot Hengelo en van Emmeloord tot Groningen.

Deelnemers Meppeler Meppers
Dick Batterink
Finn Breedveld
Jarno van Dalen
Isa Dambrink
Rutger Dambrink
Daan van Dongen
Bram Groeneveld
Martin Koelink
Nina Koelink
Ruben van Schilfgaarde
Esmée de Vries
Annika Wagner
Andries van der Wolff

Deelnemende verenigingen
BC Allotria (Hasselt) (2)
BV Dwingeloo (3)
Bahosa (Hoogezand Sappermeer) (2)
BC Assen (6)
BC Beijum (Groningen) (1)
De Racketeers (Emmen) (4)
BC Drachten (8)
BC GO! (Groningen) (6)
BC Hanze ’83 (Zwolle) (2)
Meppeler Meppers (13)
BC Raak ‘m (Grou) (3)
BV Nijeveen (23)
BV NOP (Emmeloord) (2)
BV Ruinen (1)
Dalfsen (1)
De Slagen (1)
SV Griffioen ’76 (4)
HV Bravo (Hengelo) (1)
LBC (Leewwarden) (4)
Oldemarkt (2)
Oosterwolde (1)
Smash (Hoogeveen) (6)
SV Meteoor (Veendam) (6)

Herman Rozema