DPC in teken van Mont Ventoux

← Terug naar overzicht
Zaterdag 2 maart dus DPC jeugdtoernooi. Alle opbrengsten van dit toernooi gaan naar Ventoux3. Kars Rozema en Reinout Wijfjes, twee clubleden fietsen de Mont Ventoux op voor het goede doel.

Kars en Reinout  beklimmen de berg voor Ventoux3. Dit doel maakt zich sterk voor hersentumoronderzoek (via stichting STOPhersentumoren). De Meppeler Meppers steunt dit doel met een bedrag van minstens tweehonderd euro. De wedstrijden tijdens het DPC-toernooi spelen zich af op gesponsorde banen. Voor een bedrag kunnen bedrijven of personen een baan kopen. De omroeper zal dan de hele dag de naam van de sponsor omroepen als er op gespeeld moet worden. Er komen onder meer wedstrijden op de ‘Rijschool Westerveld-baan’. Volgens de toernooiorganisatie “moet de Meppeler Meppers het hebben van dit soort sponsoren, om toernooien te kunnen blijven organiseren.”

In september fietsen Reinout enKars de Mont Ventoux op. “Ik beklim de berg onder andere voor de uitdaging,” aldus Kars. “Ik ken wel mensen met een hersentumor, maar niet in mijn directe kring.” Ook Reinout beklimt de Ventoux deels voor de uitdaging. In totaal beklimmen 88 mensen de berg.

Aan het DPC-toernooi doen badmintonspelers onder de negentien jaar mee. Ze zijn afkomstig uit de drie noordelijke provincies. Van half negen ’s ochtends tot zes uur kunnen er ongeveer tweehonderd wedstrijden gespeeld. Maximaal honderd badmintonners kunnen zich aanmelden voor het toernooi. De inschrijvingen tot nu toe wijzen op een bescheidener, maar wel heel gezellig toernooi.

Zie ook menu Jeugd – Toernooien – DPC

Herman Rozema / Stefan Klomp