DPC Drachten

← Terug naar overzicht

Zaterdag 15 mei was het laatste DPC-toernooi in Drachten. Er verschenen opnieuw een aantal Meppeler Meppers aan de start: Ruben, Jorrit, Reinout, Laura en Sebastian. Foto’s

Ruben speelde in U15. Hij wist al zijn poulewedstrijden te winnen en werd zo poulewinnaar. Hiermee had hij een plekje in de kwartfinale veroverd! Deze ging helaas verloren, maar in 3 sets. Ruben maakte het de tegenstander dus wél lastig.

In het dubbelspel kwam hij uit met Jorrit in U15. Het duo speelde goed en wist samen alle poulewedstrijden te winnen. Dat bracht hen in de halve finale. Helaas ging deze verloren, maar toch weer een prima tweede plek. Gefeliciteerd, jongens!

Jorrit verscheen, hoewel al gepromoveerd, nog een keer in U15.  Hij werd makkelijk poulewinnaar en belandde dus ook in de kwartfinale. Deze ging jammer genoeg verloren van de uiteindelijke winnaar. Geen schande dus!

Ook Reinout deed dit laatste toernooi mee. Hij speelde ook in U15. Hij wist twee van de drie poulewedstrijden winnend af te sluiten. Heel netjes, hoor! Maar dat was niet genoeg om door te gaan in het toernooi. Omdat Reinout alleen het enkelspel deed, was hij toen dus klaar met spelen.

Laura kwam voor de allereerste keer uit in U15. Dat bleek behoorlijk pittig!
Ze verloor dan ook al haar poulewedstrijden.

In het dubbel speelde zij met Nikki van BC Stiens. Het koppel stond voor het eerst samen op de baan, en wist één van de drie poulewedstrijden te winnen. Toch knap gedaan, hoor!

Sebastian kwam uit in U13. Hij wist één van zijn poulewedstrijden te winnen, en één ging maar nèt verloren in 3 sets… Natuurlijk niet genoeg om door te gaan, maar heel goed gespeeld!

In het dubbel kwam hij uit met Sven van Meteoor. Ze speelden voor het eerst samen en dat ging best goed! Ze wonnen de poulewedstrijden en veroverden samen een plaats in de finale! Die ging verloren, maar opnieuw een prachtige tweede plek voor een Mepper!

Nu volgt alleen nog het Slottoernooi, georganiseerd door de RCW/RCT, in Gorredijk op zaterdag 29 mei. Voor dit toernooi worden de beste 8 spelers uit iedere categorie uitgenodigd. We zullen zien hoeveel Meppers er daar aan de start zullen verschijnen!

Groetjes, Lisette.