Competitie 2009/2010 zit er op

← Terug naar overzicht

“Het was een bewogen competitiejaar met heel veel wisselingen, zelfs nog toen de competitie al van start was gegaan” aldus Lisette, ook namens Rein en Marcel over de NBB districts-jeugdcompetitie.
En… de uitslag van de Percentagebeker is bekend.


Daarnaast hebben we natuurlijk een sneeuwrijke winter gekend, wat betekende dat er veel wedstrijden werden afgezegd, die natuurlijk vervolgens weer moesten worden ingehaald… Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en zijn bijna alle wedstrijden gespeeld.

Alleen ons J1 team (U19, derde klasse afdeling A) is het niet gelukt de inhaalwedstrijd uit tegen Erica te spelen. Het betrof hier een vervoersprobleem, omdat de wedstrijd niet in het weekend, maar op een trainingsavond gespeeld moest worden. Deze wedstrijd was ook niet meer echt van belang, en is dus geschrapt.Het J1 team is uiteindelijk op de derde plaats terecht gekomen.

Ons J2 team (U15, eerste klasse afdeling A) eindigde de competitieronde met maar liefst twee inhaalwedstrijden in één weekend. Best zwaar voor de spelers, die tóch beide wedstrijden winnend wisten af te sluiten!
Dit team eindigde op een vierde plaats.

J3 (U15, derde klasse afdeling B) moest zelfs drie wedstrijden inhalen. De allereerste wedstrijd in september vorig jaar moest namelijk helaas ook worden afgezegd, vanwege vervoersproblemen.Dit jongensteam eindigde op een derde plaats.

Het J4 team (U13, eerste klasse afdeling A) werd geplaagd door blessureleed. Mandy heeft maar één wedstrijd mee kunnen spelen vanwege een knie-operatie en Bjorn kon vanaf december helaas ook niet meer meedoen in de competitie. Er waren problemen met zijn enkel. Voor Mandy werd een vaste invaller gevonden: Laura Bijzitter. Geweldig natuurlijk, omdat er nu niet steeds gezocht hoefde worden naar een invalster. Voor Bjorn is dat helaas niet gelukt en moest er iedere wedstrijd opnieuw gezocht worden naar een invaller. En dat was niet altijd makkelijk!
Het team wist uiteindelijk toch nog een vierde plek te bemachtigen.

Ons J5 team (U13, derde klasse afdeling A) zat in een volle poule en had dus geen vrije weekenden. Ook dit team heeft regelmatig gebruik moeten maken van invallers.
Toch zijn ook zij weer goed door de competitie gerold en zijn geëindigd op een keurige derde plek.

Voor “De Slagen” in Zuidwolde kwamen ook nog drie Meppelers uit in de competitie. Het gaat om Jochum Smink, Joël Robijn en Jelmer Kuiper. Zij speelden samen met de Zuidwoldiger dames Anouk v.d. Veen en Lisa Feenstra in U17, eerste klasse afdeling A.
Dit team is eveneens geëindigd op een derde plaats.

Er is dus weer veel gebruik gemaakt van de invallers. We kunnen écht niet zonder! Twan Biemans, Niels van Dijk, Dick Batterink, Daan van Dongen en Lilian Ossel werden opgeroepen en hebben de teams waar nodig ondersteund. Enorm bedankt daarvoor! Laura Bijzitter is door het vervangen van Mandy in team 4 zelfs vastspeler geworden van dat team (dat gebeurt wanneer iemand meer dan 3 keer in het zelfde team invalt). Laura: hartstikke bedankt voor je inzet!

De resultaten per team kun je bekijken in menu Jeugd – Competitie – Competitie 2009 / 2010.

Percentagebeker

Uiteraard is er ook weer naar de prestaties van de spelers gekeken. Net als voorgaande jaren gaat dat in percentages. Voor een gewonnen enkelpartij in twee sets krijg je 100%, voor een gewonnen enkelpartij in drie sets krijg je 80%, voor een verloren enkelpartij in drie sets toch nog 20%. Van iedere competitiespeler (die tenminste drie wedstrijden heeft gespeeld) is dit weer goed bijgehouden. We hebben weer een mooie top 3, bij zowel de jongens als de meisjes!

Jongens  
Sebastian van dd Kamp 99%
Kevin Werkman 85%
Reinout Wijfjes 83%
   
Meisjes  
Ssu Patty 80%
Laura Nijhuis 73%
Adira van Hien 40%


Van harte gefeliciteerd allemaal!

De percentage(wissel)bekers voor de nummers één zullen worden uitgereikt op de clubdag van de Meppeler Meppers op zaterdag 29 mei aanstaande.

Rein, Marcel en ik kijken terug op een leuke competitieronde en willen alle spelers en natuurlijk ook de ouders (voor o.a. het vervoer en de begeleiding) bedanken voor hun inzet. Maar: zonder spelers geen teams, dus geef jullie allemaal weer op voor de nieuwe competitie! Dat kan middels het opgaveformulier dat je hebt ontvangen. Heb je dat niet ontvangen en wil je toch graag meedoen aan de competitie, meld je dan even bij één van ons. Hopelijk hebben we dan ook volgend seizoen weer veel teams actief in de bondscompetitie!

Groetjes, Lisette Schulte

Naschrift namens velen: Rein, Marcel en Lisette, heel erg bedankt voor jullie geweldige inzet voor deze competitie !!!