Clubdag met oa clubkampioenen

← Terug naar overzicht

Na vele jaren hebben wij zaterdag 9 mei weer clubkampioenschappen gehouden. In een hele gezellige sfeer werd er in de Koedijkslanden fel gestreden om deze ultieme eer. Intussen werd er kennis gemaakt met een nieuwe sport speedbadminton en werden verschillende leden gehuldigd. Fotogalerij

Op alle niveaus en leeftijdsklassen werden er prachtige partijen gespeeld, van heel jong tot senioren die voor de gelegenheid HE en DE45 werden genoemd (“onder 45” naar de gemiddelde leeftijd). Zoals Richard Bruins het noemde “Het is een eer om clubkampioen te zijn” met als ultieme prijs een uniek Meppeler Mepper shirt met achterop de tekst “Clubkampioen 2009”. De volgende winnaars konden deze aantrekken: Sebastian van der Kamp, Adira Van Hien, Kars Rozema, Mart Rozema, Ruud Polmans en Janine Buikema.

Oeps nog een klein schoonheidsfoutje bij de prijsuitreiking toen Dick Batterink de eerste prijs werd toegedicht die Sebastian toebehoorde. Dat was natuurlijk wel even sneu voor Dick toen dit werd rechtgezet. Sorry Dick, maar wel een verdiende en eervolle tweede plek hoor.

Speedbadminton

’s Middag werd de clinic Speedbadminton goed bezocht en kon iedereen het spelletje uitgebreid uitproberen wat dan ook werd gedaan. Het houdt het midden tussen badminton, squash en tennis en is een racketsport die behalve in de sporthal ook heel geschikt is om als buitensport te beoefenen of bv op het strand of de camping. Ook blijkt juist de jonge jeugd heel goed uit de voeten te kunnen met de rackets en speeders, een veelbelovende sport dus.
Ter informatie de belangrijkste regels: Elke speler heeft een speelveld van 5½ bij 5½ meter met daar tussen een afstand van zo’n 12 meter (zonder net). De telling is als bij badminton. Je slaat onderhands op. Er zijn roze speeders voor binnen (7 gram) en gele voor buiten (9 gram).

Percentagebekers

Verder werden de percentagebekers van het afgelopen competitieseizoen uitgereikt aan Mart Rozema en Angela Keuper. Mart kreeg hem uitgereikt uit handen van de vorige houder Kevin Werkman. Angela kreeg de beker van de vorige houdster Hester Piek tijdens het DPC toernooi dat dezelfde dag in Grouw werd gehouden.

Jongens % Meisjes %
Mart Rozema 86 Angela Keuper 71
Patrick Nijhuis 83 Hester Piek 63
Mark van der Plaat 70 Amber Gaal 60

Kampioensteam J1

Nog meer huldigingen viel het kampioensteam J1 ten deel. Zij kregen ieder een certificaat van de NBB. En er was nog een eervolle vermelding voor het starters-team dat op één punt na kampioen was geworden.

Afscheid Mart

Richard bedankte Mart voor zijn inzet als trainer en zijn aandeel in de Technische Commissie. Hij gaat komend jaar als het goed is studeren in Enschede en zal dus niet meer actief kunnen zijn voor de Meppers. Bij de laatste training zal er nog even aandacht aan worden besteed in zijn trainingsgroep.

Afscheid Mari-An Piek

Edward bedankte Mari-An voor haar inzet in de Recreantencommissie, met name voor haar aandeel in de Dorpencompetitie.

Herman Rozema

Winnaars Clubkampioenschappen 2009

DE 45  
1 Janine Buikema
2 Mari-An Piek
3 Jocelyne Kampen
4 Joke Musch
   
HE 45  
1 Ruud Polmans
2 Gijsbert Van Es
3 Herman Rozema
3 Jan-Benjamin Van Assen
   
JE U19  
1 Mart Rozema
2 Mark Van Der Plaat
3 Quido Van Hien
4 Roel De Wolf
   
JE U15  
1 Kars Rozema
2 Jorrit Pols
3 Reinout Wijfjes
3 Sanne Tijben
   
ME U13  
1 Adira Van Hien
2 Lilian Ossel
3 Amber Gaal
4 Mandy Baumgarten
   
JE U11  
1 Sebastian Van Der Kamp
2 Dick Batterink
3 Daan Van Dongen
4 Andries Van Der Wolf