Clinics bij sportklassen Stad en Esch

← Terug naar overzicht

Van sportdocent Gerné de Jonge, kregen wij als Meppers de vraag of wij ook clinics wilden verzorgen voor de sportklassen. Daar zijn we op in gesprongen en hebben gemerkt dat deze op de woensdagmiddagen erg werden gewaardeerd door zowel de leerlingen als door de docenten. Foto’s

 

 

Stad en Esch kent de zogenaamde sportklassen. In het eerste en tweede leerjaar kunnen leerlingen daarvoor kiezen waarbij ze naast de drie reguliere lessen Lichamelijke Opvoeding in eigen klas, extra sporten aangeboden krijgen. Sportdieren en gewoon sportliefhebbers kiezen hiermee voor een extra sportaanbod. Ze leren samenwerken, organiseren en hulpverlenen en maken kennis met veel nieuwe sporten. De sportklas is voor leerlingen uit alle leerwegen en er is ruimte voor maximaal twintig leerlingen per groep. Ze krijgen twee uur extra sport waarvan één uur onder lestijd en één uur in eigen vrije tijd.

Tijdens de lessen worden zo veel mogelijk sporten uitgediept. Daarnaast biedt Stad en Esch clinics aan en gaan de leerlingen sporten buiten de school. Zo maken de leerlingen kennis met sporten in de sportschool, rolstoelbasketbal, game-dancing, mountainbiken, kanovaren, schaatsen, zwemmen, klimmen in de klimhal in Zwolle, tumblingbaan bij de gymnastiekvereniging, beachvolleybal, badminton en tennis.

Op drie woensdagmiddagen in januari en februari gaven Margreet Kiewiet en Herman Rozema clinics aan de sportklassen. De belangrijkste principes van badminton werden getraind. Het was duidelijk dat het om gemotiveerde leerlingen ging die het leuk vonden om met de badmintonsport kennis te maken. En het is altijd extra leuk als dat een keer niet door de hun bekende sportdocenten wordt gegeven maar door trainers van een badmintonvereniging zoals de Meppers. Aan het eind van de clinic konden de leerlingen hun oefeningen in praktijk brengen tijdens wat partijtjes. Je kon zien dat ze in deze ene training al duidelijk vorderingen hadden gemaakt.

Een reactie van twee leerlingen

Woensdag 2 februari hebben wij met de sportklas les gehad van de badmintonvereniging. Wij vonden het heel leuk en heel leerzaam omdat het leuk is om te doen en nu weet je echt hoe het moet als je het goed wil doen. Van de lesgevers vind ik het heel knap dat ze dit wilden doen en dat ze goed les gaven. Wij hebben geleerd hoe je een badmintonracket vast moet houden, hoe je het best kan slaan, wanneer je het best hard kan slaan of juist heel zacht, wat het veld is en hoe je moet opslaan. Badminton Meppeler Meppers bedankt!

Ichelle Alberts en Kyonne van Lingen uit sportklas 1 van Stad en Esch Randweg

Herman Rozema