Clinic Imke van der Aar

← Terug naar overzicht

Iedereen heeft er van genoten of zelf kunnen meedoen.
Hieronder het stuk vat Stefan dat in de Meppeler Courant staat en daaronder nog een paar impressies van Herman.

Foto’s Quido van Hien

Topbadmintonster Imke van der Aar zet leden Meppeler Meppers flink aan het werk Meppel.

Alle topsport in Nederland is deze donderdag stilgelegd vanwege het coronavirus. Geen korfbaltrainingen, geen hockeywedstrijden. Maar in de Meppeler sporthal Het Erf geeft topbadmintonster Imke van der Aar, Nederlands kampioene van 2019 in het gemengd dubbel, ’s avonds gewoon twee badmintonclinics.

Ze greep afgelopen weekend met haar team BC Drop Shot, de oudste badmintonvereniging van Nederland, net naast de landstitel. Daarnaast speelt Imke in Denemarken nog competitiewedstrijden.

Veel bekijks

Ze is hier op uitnodiging van badmintonclub Meppeler Meppers. Die vereniging viert dit jaar haar 50-jarig bestaan met vele jubileumactiviteiten. Een daarvan is dit tweetal clinics, eerst voor de jeugdleden en daarna voor de senioren.

De masterclass badminton van Imke van der Aar trekt veel bekijks, want de tribune van Het Erf zit vol met belangstellenden. De 22-jarige badmintonster ruimt tussen de twee clinics tijd in voor een demonstratiewedstrijd. Eerst mogen drie junioren met en tegen haar spelen, daarna betreden een paar senioren het veld. De Meppers verliezen nipt van deze topper: 13-15.

Imke van der Aar, die in 2019 brons won met het Nederlands team tijdens het Europees kampioenschap voor landenploegen, zet de leden van Meppeler Meppers flink aan het werk op deze donderdagavond. Eerst is er een pittige warming-up met veel lastige opdrachten, waarbij menigeen met diverse moeilijkheden te kampen heeft. Daarna volgt de masterclass, waarbij Imke ‘tips en tricks’ geeft over bepaalde slagen en waarbij ze de nodige oefeningen uitzet. Als dubbelspelspecialiste – ze staat momenteel samen met Ruben Jille op de 193e plaats van de wereldranglijst in het gemengd dubbel – legt ze de focus vooral op het dubbelen.

Reünie

Meppeler Meppers bestaat op 15 april 2020 precies vijftig jaar. Dat wordt op zaterdag 18 april groots gevierd met een reünie. Samen met leden en oud-leden worden dan oude herinneringen opgehaald. Aanmelden hiervoor kan via de site van Meppeler Meppers.

Stefan Klomp


Zomaar een paar impressies

Bij een demonstratiepartij is het doodstil, want spannend en vol bewondering. Imke ziet bij het verlaten van een racket al of een shuttle uit is.
De jeugd vond het “agility” deel van de warming up wel chill. En ook was er waardering voor de andere basisslagen en eindelijk eens geen “vlinder”oefenig.
Bij de warming up doet Imke een lastig huppeltje voor. De omstanders herkennen die niet echt terug in de uitvoering van de spelers…

Bij de clinic doet Imke voor dat je arm open moet hebben (elleboog flink van het lichaam af). Wanneer de spelers dat in praktijk moeten brengen is te zien hoe lastig het is om ingeslopen gewoonten af te leren.
En dat geldt ook voor ”Laag zitten, ik wil geen gestrekte knieën zien.”

Bij de “Engelse dubbel” verlies je punten, maar je bent gelijk “dood” indien jij wordt geraakt door de schuttle. Imke “Dat kun je in een echte wedstrijd ook profijt bij hebben.” Later voegt ze toe dat dat op het niveau dat zij speelt ook wel eens doet en dan zeg je altijd wel even “sorry”.
Hopelijk wist ze de “I love Meppel’ handdoek te waarderen.

Herman Rozema