Alleen maar enthousiaste badmintonners in Meppel

← Terug naar overzicht

Bijna tachtig badmintonners uit de drie noordelijke provincies zijn zaterdag 10 februari naar Meppel gekomen voor het eerste toernooi van het Drie Provinciën Circuit-seizoen (DPC). Foto’s Henk en Quido van Hien

Ruim acht uur lang vullen badmintonners tussen de tien en zeventien jaar de zaal. De organisatoren achter de geïmproviseerde wedstrijdtafel maken het zichzelf comfortabel. Op de harde houten bank hebben ze een oude deken gelegd, daaronder ligt nog een kussen. Onder de tafel is een elektrische kachel gezet. ‘Ik overleef het zo wel’, zegt Bianca Geerts van de organisatie.
‘We hebben veel complimenten gekregen van spelers en ouders.’ Terwijl Geerts dit zegt komt er nog een vader naar haar toe: ‘Bedankt voor alles.’ Ze kijkt dan ook terug op een ‘heel goed toernooi’. Bestuurslid van de vereniging, Herman Rozema, weet wel waarom het zo goed is verlopen. ‘Het team is goed op elkaar ingewerkt.’

De Meppeler Meppers organiseert al jaren het DPC toerooi. ‘Inmiddels kennen we al veel spelers’, vertelt Geerts. ‘Ik denk dat dat onze kracht is. Er heerst een goede sfeer. Het is altijd gezellig en informeel.’ Toernooileider Berry Schuten kan dat alleen maar beamen. ‘Ik zie alleen maar enthousiaste kinderen om mij heen. Volgens mij is het een hartstikke groot succes.’

Dertien van de badmintonners zijn van de Meppeler Meppers zelf. Esmée de Vries is de enige van de Meppers die een eerste prijs behaalt. Ze wint in de finale van de meisjesenkel tot vijftien jaar van Laura Klok (BV Nijeveen) met 21-16 en 21-15. Wel zijn er meerdere tweede plaatsen voor de thuisploeg. ‘We hebben natuurlijk graag meer prijzen gewild, maar we hebben een aantal mooie prijzen binnen’, aldus Schuten.
Waar Bianca Geerts kan van genieten is dat er over de hele breedte wordt gespeeld. ‘Er zijn elfjarigen die voor de eerste keer een racket aanraken, maar er zijn ook wedstrijden waar het er echt om gaat. Die diversiteit maakt het leuk. Ik vind het erg mooi dat er zo veel verschillende verenigingen vertegenwoordigd zijn hier.’ Maar wat ze ook graag kwijt wil is dat er bij badminton altijd sportief aan toe gaat. ‘Er is geen gedoe. Er staan geen krijsende ouders langs de kant.’

Gelijkopgaande finales
Spannende wedstrijden zijn er genoeg in de Koedijkslanden. De meest op het oogspringende is de groepswedstrijd in de meidendubbel onder zeventien jaar. Iris Bolding speelt met de Meppeler Isa Dambrink. Ze winnen na bijna een uur spelen met 22-20, 23-25 en 29-27 van Chiara Hoekstra en Evy Steffers van BC Drachten. Het is geen uitzondering.
De beide finales in het enkelspel tot zeventien jaar duren drie kwartier. Bij de meisjes pakt Marit Zwart van BC Drachten de winst, door met 19-21, 21-19 en 21-18 te winnen van Tessah Vos van BV Nijeveen. Arjen van der Kamp van BC Vrij Uit wint de jongensenkel met 21-15, 14-21 en 15-21 van Sander Boersma (BTC Noord) en dus de beker.
Een paar uitgeruste minuutjes later staan de twee nog een keer tegenover elkaar, dan in de finale van de jongensdubbel; tevens de laatste wedstrijd van de dag. Met smashes en clears, geplaatste drops en zo nu en dan een geluksballetje via het net pakt Sander nu de winst. Samen met Djayden Annema (BC Drachten) wint hij met tweemaal 21-16 van Arjen van der Kamp en Noah Han van der Spoel (BC Drachten).
Nadat de trainer tijdens een korte pauze wat waardevolle tips heeft gegeven aan Sander en Djayden, loopt hij naar de wedstrijdtafel. Daar staan de hele dag al kommetjes met bananensnoepjes en drop. De hele dag worden de kommetjes bijgevuld, maar als hij er eentje aan het einde van de dag wilt pakken is de schaal toch echt leeg.

Bedankt vrijwilligers en vooral Toernooicommissie DPC
Bianca Geerts
Berry Schuten
Rob van Litsenburg
Wilco Wagner

Sponsoren
@Hans
Astava
Medemogelijk
Millart
Noordhuis
Specsavers
Staat&Co

De volledige resultaten zijn te vinden op toernooi.nl.

Winnaars

JE U11
1. Quinten Annema (BC Drachten)
2. Niek Jonker (Meppeler Meppers)

ME U11
1. Nienke van Gasteren (BV Nijeveen)
2. Jasmine de Wildt (BV Nijeveen)

JE U13
1. Colin Waarts (BC Drachten)
2. Finn Breedveld (Meppeler Meppers)

ME U13
1. Dana Bijlsma (LBC Leeuwarden)
2. Eva Schuten (Meppeler Meppers)

JD U13
1. Quinten Annema en Colin Waarts (BC Drachten) 2. Ramon Doppenberg en Niek Jonker (Meppeler Meppers)

JE U15
1. Hidde Hallema (LBC Leeuwarden)
2. Djayden Annema (BC Drachten)

ME U15
1. Esmée de Vries (Meppeler Meppers)
2. Laura Klok (BV Nijeveen)

MD U15
1. Lieke de Jong en Marit Zwart (BC Drachten) 2. Xandra Hommes en Esmée de Vries (Meppeler Meppers)

JD U15
1. Hidde Hallema en Rens Huisman (LBC Leeuwarden) 2. Marco Kruijs en Florian de Roo (SV Meteoor)

JD U17
1. Djayden Annema en Sander Boersma (BC Drachten/BTC Noord) 2. Noah Han van der Spoel (BC Drachten) en Arjen van der Kamp (BC Vrij Uit)

MD U17
1. Linda Mutsters en Tessah Vos (BV Nijeveen) 2. Iris Bolding (BV Nijeveen) en Isa Dambrink (Meppeler Meppers)

JE U17
1. Arjen van der Kamp (BC Vrij Uit)
2. Sander Boersma (BTC Noord)

ME U17
1. Marit Zwart (BC Drachten)
2. Tessah Vos (BV Nijeveen)

Stefan Klomp
Herman Rozema