50 jaar een begrip, Badmintonclub Meppeler Meppers

← Terug naar overzicht

Met houten rackets en met krijtlijnen of lijnen van plakband kwam een aantal echtparen bij elkaar om, in een gymnastiekzaaltje aan de Commissaris de Vos van Steenwijklaan, een shuttletje te slaan. Dat deed ook een fanatieker groepje dat competitie speelde bij de Nederlandse Badmintonbond als “Badmintonclub Meppel”.

Hoe het begon
Zo gebeurde het dat beide badmintongroepen de koppen bij elkaar staken om, in de toen nieuwe sporthal Het Vledder, te spelen “op echte badmintonvelden”. Badmintonclub Meppeler Meppers zag op 15 april 1970 statutair het licht. De rest is geschiedenis.

Hoe het verder ging
De fusie leidde tot grote bloei. Al snel werden er regionale en landelijke toernooien georganiseerd. Halverwege de jaren tachtig vonden er zelfs vele spraakmakende internationale toernooien plaats in Meppel. Buitenlandse spelers uit oa Duitsland en Denemarken logeerden bij Meppeler gastgezinnen. Spelers uit die tijd herinneren zich nog hoe gezellig het in de binnenstad werd, en ook hoe laat het werd. Onbegrijpelijk hoe sommigen de volgende dag toch weer op hoog niveau op het veld goede prestaties neerlegden.
Ook in de competitie blies de vereniging een behoorlijke partij mee, zelfs op landelijk niveau.
Gedurende vele jaren was de vereniging toonaangevend in het Noordelijke district.
Verder waren de Meppers betrokken bij het opzetten van de DUC (Dorpen Uitwisselings Circuit), in de volksmond Dorpencompetitie genoemd. Hierdoor kon er ook laagdrempeliger competitie en toernooien worden gespeeld, voor zowel de senioren als de junioren.

En hoe het verder gaat
De vereniging bruist. Dat de vereniging goed loopt is mede te merken aan de vele vrijwilligers die er voor zorgen dat er gedurende het hele jaar door veel activiteiten worden georganiseerd. Van jeugduitjes, barbecues, ouder-kind toernooien en Oud en Nieuw toernooien tot competities, training, Badminton Overdag en vrijwilliger van het jaar.
2020 begon met veel jubileumactiviteiten. Na die mooie clinic van topbadmintonster van der Aar werden die onderbroken door corona. De overige evenementen, waaronder de reünie met huidige en oud-leden en hun herinneringen, worden zeker op een ander moment alsnog gehouden.
Festiviteiten of niet, het nieuwe logo straalt in elk geval uit (Millart bedankt)

Historie van de badmintonsport
Wil je lezen hoe de badmintonsport is ontstaan, kijk dan hier.