16 jaar Vanboeijen bij de Meppers

← Terug naar overzicht

Sinds jaar en dag hebben de cliënten in Het Erf overdag een zinvolle dagbesteding. “Eigenlijk zou het mooi zijn als ze ook de avonden iets te doen hebben”.

Dat dacht Jeanet Houwer, vrijetijdscoach bij Vanboeijen, “en om dat te combineren met de integratie in de woonwijk”.

Het is alweer zeventien jaar geleden dat zij onze vereniging hier voor benaderde. En toen ging het snel, want direct na de zomervakantie startte een groep leden om beurtelings elke week een half uur met Jan Bolhuis te badmintonnen. “We strikten zijn veters in de kleedkamer waar hij op ons zat te wachten, en dan konden we gaan spelen.” Hij had er merkbaar plezier in en na een tijd lukte het hem om ook bovenhands te spelen. Herman: “Maar dat moest je wel stimuleren, want als het aan Jan lag werd er alleen onderhands gespeeld, want dat kon hij al…”.

Dit principe draait nu voor het zestiende seizoen, inmiddels met drie cliënten via Vanboeijen. En met acht vrijwilligers, zelfs van buiten onze vereniging, die steeds met zijn tweeën een uur met hen badmintonnen. Op deze manier kunnen zij goed inspelen op de mogelijkheden van elke speler en komen ze maximaal aan hun trekken.

Zomaar enkele reacties:
“Die pretoogjes van Sil wanneer hij weer iemand in de maling neemt.”
“Zonder uitzondering, plezier voor iedereen.”
Met bedeesde stem: “Vind het wel leuk…”
“Goed voorbeeld voor de inclusieve samenleving. Gelijkwaardige burgers die worden gewaardeerd en niet worden buitengesloten.”
En met gevoel voor woordspeling: “Boeiend met Vanboeijen”.

Terugkijkend is het gewoon mooi om te zien dat wij een springlevende, gezellige en actieve vereniging hebben waarin vrijwilligers dit gewoon doen. “Ik ben ook best een beetje trots op onze vereniging”, aldus Herman. En om de waardering nog eens te onderstrepen reikte Herman aan iedereen een aardigheidje uit.
Donderdag 18 juni heeft Herman het stokje als coördinator doorgegeven aan Ferrie Meijers, die zelf al jaren meedraait in deze groep.

Herman Rozema